Viti 2017 ka filluar me nje surprizë të vërtetë për Los Anxhelesin. Një grup bandalësh ka modifikuar mbishkrimin e famshëm “Hollywood” qw shtrihet prej dekadash në kodrat e qytetit, duke e shndërruar në “Hollyweed”. Vetëm dy geerma për të përmbysur plotësissht fjaalën domethënëse: “weed” në botën anglo-saksone (dhe jo vetëm) do të thotë marijuanë. Departamenti i policisë së Los Anxhelesit ka nisur një hetim mbi ngjarjen.

I njëjti episod ishte verifikuarsaktësisht 40 vjet më parë në 1 janar 1976: Danny Finegood, i famshë, atëhere për “shakatë” e tij ndryshoi mbishkrimin në “Hollyweed”.

Por “aksioni” shkonte përtej një rasti banal dhe të thjeshtë. Fineggod kërkonte të përcillte mesazhin e tij në lidhje me ligjin mbi marijuanënm që ppikërisht atë ditë hyri në fuqi në Kaliforni.

2 janar 2017 (gazeta-Shqip.com)

albania.eu.com Reviewed by albania.eu.com on . SHBA, vandalët shndërrojnë “Hollywood”-in në “Hollyweed”! SHBA, vandalët shndërrojnë “Hollywood”-in në “Hollyweed”! Rating: 5.0
Albania News Agency Online - Albania Portal me lajme shqip 2017!